How UMeter works

Hoe weet UMeter mijn meterstanden?

Heeft u een slimme meter? Dat is goed! Elke 15 minuten stuurt de meter de laatste meterstanden naar de publieke servers. Dit zijn beschermde servers, aangesloten op uw provider van elektrische netwerken. Pas na vele controles, accreditatie, het verkrijgen van een licentie en toestemming van u als gebruiker, kan UMeter beginnen met het lezen van uw meterstanden.

Umeter SSL-Secure

Wat gebeurt er verder met mijn gegevens?

Uw gegevens komen op beschermde servers van UMeter. Daar worden de gegevens onderverdeeld in bestanddelen, anoniem gemaakt, gecodeerd en in een database geplaatst. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen hun eigen meterstanden van slimme meters bekijken.

Umeter secure servers

Is het betrouwbaar?

Uw gegevens worden bewaard op de beschermde servers van UMeter. We zullen ze bewaren onafhankelijk van uw energieleverancier, totdat u zelf het lezen van uw gegevens door UMeter stopt.

Ik wil niet wachten!

De gegevens van de netbeheerder komen de volgende dag. Dus u kunt de gegevens van de vorige dag en van de dagen daarvoor zien. Wilt u direct de gegevens ontvangen? We zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van deze functie. Meer kun u erover vinden op de pagina met de beschrijving.