De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het gebruiksgemak van UMeter én aan uitbreiding van de functionaliteit van onze app. Met succes!🚀

Wij praten u daar graag over bij, maar staan er niet lang bij stil. Wij willen snel vérder met de ontwikkeling van UMeter! En geven u dus ook een inkijk op onze vervolgstappen.

Die stappen zijn mede gebaseerd op de commentaren die u ons geeft. Die feedback stellen wij zeer op prijs! Positieve reacties ontvangen we graag! Maar… opbouwende kritische opmerkingen zijn voor ons minstens zo belangrijk; ze zijn leerzaam en houden ons scherp!

Overigens hoorden wij uit de klantenreacties dat de klantendienst van één van de grootste electriciteitsleveranciers de UMeter-app adviseerde, in plaats van hun eigen app!
Een beter compliment kun je niet krijgen! En, het stimuleert ons natuurlijk om onze app nóg verder te ontwikkelen!

Waar wij de afgelopen maanden druk mee waren en/of de komende tijd veel energie in gaan steken?
In ‘t kort onder andere in:
1️⃣ Integratie van zelf opgewekte zonne-energie
2️⃣ Integratie van het electriciteitsgebruik van auto-opladers
3️⃣ Aflezen van meterstanden
4️⃣ (Alarm)meldingen bij piekverbruik en sluimerverbruik
5️⃣ Koppeling van regionale KNMI-meteogegevens aan de grafieklijn van het gasverbruik
6️⃣ Energiecontract management en verbeterde kostenberekening
7️⃣ Voeling met UMeter-gebruikers (zowel professioneel als particulier) door het stimuleren van feedback.
We gaan nog wat gedetailleerder in op deze onderdelen voor degenen die daar belangstelling voor hebben.
De behoeften van UMeter-gebruikers lopen natuurlijk uiteen omdat er zowel professioneel als particulier gebruik van wordt gemaakt.
Dus… we hopen dat er voor u iets interessants bij zit.
Graag tot een volgende keer,
Oleg Polovets
Oprichter UMeter.nl

✔️ Integratie zelf opgewekte stroom

Hebt u zonnepanelen met een SolarEdge-omvormer? Dan hebben we goed nieuws voor u. We hebben namelijk stappen gezet om SolarEdge-omvormers te integreren in UMeter. Nu kunt u al direct in UMeter inzicht krijgen in de productie én de productiviteit van uw zonnepanelen. Deze informatie willen we direct gaan verwerken ín de grafieklijn die de elektriciteit weergeeft. Binnenkort geeft deze ‘hoofdgrafiek’ dus de optelsom weer van de elektriciteit die wordt geproduceerd, afgenomen van het net, én wordt teruggeleverd!

✔️ Integratie verbruik eigen oplaadpaal

Blue Current is actief op het gebied van slimme laadoplossingen voor elektrische auto’s. Zij bieden onder andere een interessant ‘verborgen’ oplaadpunt aan. Wij werken nauw samen met Blue Current en zodoende kunnen de gegevens van zo’n laadpunt worden geïntegreerd in de UMeter-app. Dat geeft u een duidelijk beeld van het stroomverbruik van het opladen.
Wilt u daar meer van weten? Klik dan op deze link: https://umeter.nl/laadpaalprojecten-met-bluecurrent/.

✔️ Meterstanden aflezen

Vindt u het misschien wel ‘ns handig om de actuele meterstanden van de stroom en/of van het gas te weten, zonder daarvoor de slimme meter te moeten bekijken? Dan is het goed te weten dat dat met UMeter kan!

✔️ (Alarm)meldingen bij piekverbruik en sluimerverbruik

U kunt nu al dagelijks/wekelijks/maandelijks energierapporten ontvangen. Daar hebben wij voor u nog enkele slimme meldingen aan toegevoegd. Namelijk voor onverwachte afwijkingen van het sluimerverbruik en bij overschrijding van het piekverbruik.
– Als uw sluimerverbruik (alleen voor elektriciteit!) aanzienlijk afwijkt ten opzichte van de dag ervoor, dan ontvangt u automatisch een (alarm)melding.
– In UMeter kunt u een drempelwaarde instellen voor het ‘normaal’ te verwachten dagverbruik van zowel elektriciteit als gas.
Wordt een van beide ingestelde waarden overschreden, dan ontvangt u daar automatisch een (alarm)melding van. U kunt kunt de instellingen voor deze meldingen hier zelf instellen.

✔️ KNMI meteo gegevens voor uw regio toegevoegd

De weersomstandigheden zijn natuurlijk van invloed op uw gasverbruik. Om dat verbruik nog beter te kunnen analyseren, hebben wij de zogeheten ‘gewogen graaddagen’ én de windsnelheid toegevoegd aan de grafieklijn van het gasverbruik.
Omdat u zelf kunt instellen welk KNMI-weerstation het dichtst bij u in de buurt ligt, worden daarvoor de weergegevens van uw eigen regio verwerkt.
Dat komt dus de nauwkeurigheid van uw analyse ten goede.

👀 Wij horen graag wat u van de aanpassingen en nieuwe opties vindt!…
Ons doel is om met UMeter zo goed mogelijk aan úw behoeften met betrekking tot het energieverbruik te voldoen. Laat ons daarom weten wat u ervan vindt!

En verdere plannen…

Stilstaan is voor ons absoluut geen optie. Daarom geven we u ook nog een kijkje op onze plannen voor de komende periode.

☀️ Uitbreiding integratie zonnepanelen

Naast SolarEdge willen wij ook de integratie van andere types omvormers van zonnepanelen mogelijk gaan maken. (Onder andere die van Goodwe en SMA.)
U kunt nu al de bruto-productie zien. Door die te gaan combineren met de teruglevering die de slimme meter aangeeft, kan het werkelijke verbruik worden berekend!
En… daar gaat het u toch uiteindelijk om! Dus wordt dat voor ú een mooie aanvulling, denken wij.

📑 Energiecontract management en verbeterde kostenberekening

Ook gaan we de komende tijd extra aandacht besteden aan mogelijkheden die wij zien waarmee u een beter inzicht kunt krijgen in de opbouw van uw energiekosten. Wij begrijpen dat daar behoefte aan is.

Verder willen wij een soort contractbeheerfunctie toevoegen, waarmee u uw energiecontract(en) kunt bijhouden én terugkijken. Ook zult u er tariefswijzigingen zichtbaar in kunnen maken.

We hopen dat u met veel plezier onze UMeter-app gebruikt, en over enige tijd praten wij u weer graag bij.
Met vriendelijke groet,
Team UMeter.nl